Hozzáfűzte: az M5 kulturális csatorna hétfőtől egy héten keresztül kiemelten foglalkozik műsoraiban a fesztivállal, amelyet május 24. és 26. között rendeznek meg Gödöllőn. Péntektől vasárnapig élő bejelentkezésekkel tudósítanak az eseményről, valamint a korábbi évek díjnyertes természetfilmjeiből is többet levetítenek a három nap alatt.

Az M5 kulturális csatorna különdíjat ad át a fesztiválon szereplő egyik magyar alkotás készítőinek. A díjnyertes film exkluzív vetítése május 27-én, hétfőn este lesz az Ez itt a kérdés című háttérműsor után, amelynek témája szintén a fesztivál lesz - hangsúlyozta Siklósi Beatrix.
Kiemelte: nagy megtiszteltetés az M5 kulturális csatorna számára, hogy egy olyan rangos esemény fő médiatámogatója lehet, mint a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál.

Az M5 nem csupán kulturális, hanem oktatási, tudományos és ismeretterjesztő témákkal is foglalkozik, ráadásul a csatorna nézői között nagy népszerűségnek örvendenek a magyar és külföldi természetfilmek - tette hozzá a csatornaigazgató.

Idén hat helyszínen összesen 145 alkotást vetítenek a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon. Az elsősorban gyerekeket és családokat megszólító rendezvény kiemelt témája idén a víz lesz. A filmvetítések mellett számos kísérőprogram, valamint 65 civil és szakmai kiállító várja a közönséget. 

Az ötödik alkalommal meghirdetett fesztiválon új programelem lesz az újrahasznosítás kézműveseinek utcája, a PET-palackból készült versenyautók futama, valamint a filmes közönségtalálkozók is. Emellett több kiállítás, például a világhírű természetfotós, Máté Bence szabadtéri fotótárlata is várja az érdeklődőket.

Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök.