A 2019. évi Európai Mobilitási Hét a gyalogos közlekedési lehetőségek sokféleségére hívja fel a figyelmet. Az idei kampány szlogenje – „Sétálj velünk!” – arra bíztat, hogy találjunk helyet napi életvitelünkben egy kis mozgásnak. Egy kutatás szerint napi 20-25 perc tempós séta akár évekkel is megnövelheti az ember élethosszát. A gyaloglást a mindennapi közlekedésünkbe beiktatva javul a közérzetünk, és még pénzt is spórolhatunk.

A kreatív pályázat kiírói olyan alkotásokat várnak, amelyek a természetes és épített környezet védelmére, az egészségre gyakorolt hatásokra, a kedvező élettani következményekre hívják fel a figyelmet.

A legjobban sikerült alkotások készítői a minisztériumok és a támogatók által felajánlott díjakat vehetnek át szeptemberben, az Európai Mobilitási Hét ideje alatt megrendezendő eredményhirdetésen. A pályázókat három nevezési kategóriában (rajz, fotó, szabadon választott kreatív alkotás), korcsoportonként jutalmazzák.

A pályamunkákat levélküldeményként vagy csomagként 2019. július 15. éjfélig szükséges postára adni, vagy ugyanezzel a határidővel kell elektronikusan beküldeni. A címek, elérhetőségek és a pályázattal kapcsolatos egyéb, részletes információk a www.emh.kormany.hu oldalon találhatóak meg.